Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Vackra Normandie del 3

TrädgårdsbesökPosted by Linda Skoglund Sun, July 29, 2018 11:22
Blog ImageSå fick jag äntligen besöka ett av de många slotten i Normandie, det här är Château de Brécy som har funnits sedan 1600 talet. Trädgården består av fem terrasser som avslutas med en utsirad järnport. Står man vid porten ser man en välklippt häck på vardera sidan med en välskött gräsmatta emellan. Tanken är att inget ska störa utsikten, himlen tillsammans med det gröna ska inspirera tankekraften.
Blog ImageDe nuvarande ägarna förvaltar trädgården väl, de har planterat in en del perenner för att mjuka upp allt det formklippta och allt trä är målat i en speciell blå färg, Brécyblå. Till ägorna hör en liten kyrka för de som arbetade på slottet och bakom den växer rosor i mängder.
Blog ImageBlog ImageBlog ImageDet finns nog inga rådjur där, de tujor jag har börjat beskära här hemma i den egna trädgården blev halvt uppätna av hungriga rådjur vintern som gick...
Även om jag kanske inte vill ha riktigt så strukturerat och välformat i den egna trädgården så var det fantastiskt att få se alla olika former som man kan få till, det passade så bra till alla de gamla stenbyggnaderna.Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageI Bayeux finns det en botanisk trädgård med bland annat en enorm hängbok med en diameter på 13 meter. Det var mäktigt att stå under den. Många skolklasser hade sina lektioner i parken, det verkade som om eleverna fick lära sig flera olika ämnen utomhus. En del hade fullt upp med att mäta, en del idrottade och en del fick lära sig fakta om de många träden. Tulpanträden blommade och de var verkligen vackra!Blog ImageBlog ImageÄven här fanns det mycket som var formklippt men också sådant som växte mer fritt. De många träden bidrog till en behaglig skugga, jag kan tänka mej att det är många som söker sig dit i högsommarvärmen, efter vår varma sommar uppskattar jag höga träd och skuggan under dem på ett nytt sätt!
Blog ImageBlog ImageBlog ImageDet här var bara en liten del av det vackra Normandie, jag åker gärna tillbaka men sen finns ju resten av Frankrike kvar att upptäcka! Resor berikar, helt klart!
Blog Image
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Linda Skoglund Tue, July 31, 2018 07:16

Jag håller med, det finns så många vackra platser! Kul att du läser bloggen!

Posted by Karin van Baalen Sun, July 29, 2018 13:25

Vilken resa du har gjort, du har så rätt Frankrike är ett fantastiskt land. Man skulle inte hinna besöka alla sevärda trädgårdar där även om man skulle leva i 100 år.