Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Vackra Normandie del 1

TrädgårdsbesökPosted by Linda Skoglund Sat, July 07, 2018 11:18
Blog ImageTvå veckor innan det var dags för Tusen Trädgårdar lämnade vi Arvika för att resa till Frankrike och vackra Normandie. Under en vecka hann vi med att besöka flera historiska platser med anknytning till andra världskriget, men det fanns också utrymme för flera trädgårdsbesök...Det var min första resa till Frankrike och efter den resan kan jag varmt rekommendera ett besök i detta vackra land! Det blev många bilder, så jag kommer att blogga i flera delar så att

ni får dela min upplevelse!

Blog ImageVi flög till Paris och hyrde sedan bil för att ta oss till Bayeux och Le Manoir där vi hyrt ett stort stenhus från 1800 talet. Hela byn bestod av stenmurar och gamla byggnader, otroligt vackert, jag som älskar stenar njöt av att promenera runt på de smala gatorna. Murrevan och pipörten växte direkt i stenmurarna, jag förstår nu att de tål torka bra!

Blog ImageBlog ImageBlog Image

Många av växterna som vi har här hemma återfanns där, men de var tre gånger så stora och skarpare i färgerna! Just i det området vi var så kombinerades de stora perennerna med välklippta häckar och buskar vilket gav ett väldigt prydligt intryck.
De flesta av husen var varsamt renoverade och emellanåt såg det ut så här, helhetsintrycket blev underbart!

Blog Image

Vi vandrade runt vid landstigningsstränderna och besökte stranden vid Port-en-Bessin, det gäller att vara där när det är lågvatten så man kan se alla snäckor som låg lager på lager i olika färger och former.

Blog Image

Blog Image

Överallt fanns vackra planteringar, hur lyckas de med att få så frodigt? Det måste finnas många nyttigheter i stenarna!

Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageHortensiorna fanns i massor av olika färger och storlekar, de verkade stormtrivas. Vi besökte bla en visningsträdgård där de växte som flera meter höga buskar, bilder på dem visas i kommande bloggar...

Blog ImageNär vi åkte ut mot havet passerade vi flera fält med bland annat majs, lin och det här på bilden nedan som jag inte riktigt vet vad det var. Långa smala baljor med små frön inuti, kanske är det fröna som utvinns till något?

Blog ImageJa, det här var de första bilderna från vår resa, vi hann också med ett besök på ett slott med strikt formklippta buskar och träd men det tar vi i nästa del, nu ska jag klippa, klippa, klippa här

hemma...

Blog Image

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lena Sun, August 19, 2018 14:51

Jätteroligt att se och läsa. Känner att jag vill vera mer, se mer bilder. Kanske på ett styrelse möte?

Posted by Karin van Baalen Tue, July 10, 2018 10:40

Oj, så många vackra bilder, en sann njutning att få se! Tack för att du tar oss med på din trädgårdsresa!

Posted by YvonneHalwarson Sun, July 08, 2018 12:11

Trevligt skrivet från en fin resa.