Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

sommar

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sun, June 10, 2018 15:45
Blog ImageInte kunde jag väl tro att det skulle bli en sådan värme och sommar på en gång när jag skrev förra inlägget! Kan inte komma ihåg att det varit så varmt så många dagar i sträck, det är svårt att få något gjort, kvällarna går åt till att vattna, men härligt är det!Blog Image
Nackdelen är att blomningen går över så fort, det är knappt så man hinner med att se en del blommor innan de tappar färg och form. Mina alliumlökar blommar för fullt men en del av dem tappar liksom huvudet blir hängande, vet inte vad detta beror på!
Jag är väldigt glad att jag hann lägga färdigt mina skifferplattor innan värmen kom, det räcker med att försöka rensa rabatter i fullt solsken...men vad gör man inte för att det ska se bra ut lagom till 1 juli då det är Tusen Trädgårdar. Mellan klockan 10-16 har vi öppen trädgård här på Arvés väg 4, jag hoppas att många vill komma! Man kan också åka ut till fam. Wendler i Tjärnmyra, Stömne och besöka deras härliga trädgård som ligger så vackert vid tjärnet.
Strandtriften blommar intensivt nu, tyvärr är den nog överblommad då men förhoppningsvis är det annat som kommit igång.


Blog ImageBlog Image
En dag när jag kom hem satt det en kråkunge på glasbordet under balkongen. Halkigt var det åt honom och han hade nog inte riktigt lärt sig att flyga än så han blev sittande en bra stund. Roligt med djurlivet så länge det inte rör sig om vildsvin eller rådjur. Inga mer vildsvin har varit här sedan snön försvann som tur är.

Blog Image
Aklejorna har korsat sig med varandra under åren, vill man att de ska sprida sig så är det bara att låta dem få gå i frö och sprida ut dem på lite olika ställen. Det är spännande att se vilka kombinationer som dyker upp från år till år, vissa år är det mest lila men i år har jag många små dubbla, de är så fina!
Blog ImageBlog Image  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.