Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Trädgårdsmässan i Älvsjö 2018

ÖvrigtPosted by Linda Skoglund Sun, April 01, 2018 22:05
Blog ImageEfter några års uppehåll så var det dags igen för ett besök på trädgårdsmässan i Älvsjö. I år var det extra roligt att se alla färger på blommorna eftersom våren inte riktigt kommit igång här hemma. Balkongutställningen var inspirerande, här följer några bilder från den.Blog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageBlog ImageVisst blir man väl sugen på att plocka fram kuddar och filtar, fylla krukor med penséer, påskliljor, plättar i luften och annat doftande och färgsprakande? Det tråkiga är när man måste bära in allt varje kväll för att temperaturen drar sig ner mot minus tio grader.... Jag kunde ju inte motstå den röda julrosen och de billiga penséerna, så det är bara att bära..
Lyssnade på en föreläsning av Stefan Sundström där han pratade om att hushålla med våra resurser, underhållande och tänkvärt. Blog ImageBesökte också Hemträdgårdens monter där det var full fart. Alltid lika roligt att prata med trevliga trädgårdsmänniskor från olika delar av landet. En stor zonkarta fanns uppställd, men naturligtvis är det bara riktlinjer, en trädgård kan ha flera olika zoner beroende på dess utformning.Blog ImageBlog ImageSom vanligt fanns ett stort utbud av oliver, godis, trädgårdsdekorationer, krukor och blommor. Vår bil var rätt så välfylld när vi åkte hem, både med krukor och zinkbaljor och framförallt med liljelökar från Holland, vem kan motstå dessa trevliga försäljare som bjuder på både sig själva och lökar, spännande att få se vilka färger det blir på liljorna, kvalitén vet jag är bra från tidigare år. Nu får säsongen börja oavsett väder, jag ska bygga insektshotell och städa växthuset, härliga tider!Blog ImageBlog Image

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.