Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Götebogs botaniska trädgård

TrädgårdsbesökPosted by Linda Skoglund Sun, August 06, 2017 19:57

Blog ImageBlog Image


En oplanerad resa till Göteborg ledde till mitt första besök på Göteborgs botaniska trädgård. Botaniska ligger centralt och erbjuder god mat, inspiration, vila eller motion men det är inte bara en vacker park utan forskning är en viktig del av verksamheten. Personalen på Botaniska undersöker växters mångfald, släktskap och utveckling och de bevarar också utrotningshotade arter.

Blog Image

Blog Image

Blog Image
I växthusen fanns mycket spännande att titta på, allt från orkidéer till köttätande växter och både inne och ute fanns gott om färgglada Koi fiskar, de här inne i växthuset var väldigt tama, de hoppade nästan upp ur vattnet när vi kom nära.

Blog Image

Blog Image
Något som var väldigt bra när man kommer som förstagångsbesökare är den stora info tavlan innanför entrén. Där finns förslag på olika turer i trädgården beroende på hur lång tid man har på sig, om man har barn med eller om man är ute efter lugn och ro. Varje plats är utmärkt med vilken månad/månader på året som det visar sig från sin bästa sida. Just nu prunkade Dahlia rabatterna och Perennträdgården, likaså Skolträdgården och Örtagården.

Blog Image

Blog Image

Blog Image
Så här prunkande vill jag också ha det i mina rabatter! Känns lite färglöst när jag tittar ut genom fönstret här hemma, Dagliljorna som skulle vara den stora färgklicken här på framsidan har nästan torkat bort under sommaren, två blomstänglar på den ena plantan är det jag kan se fram emot..

Blog Image

Blog Image

Blog Image
Göteborgs botaniska trädgård gav mersmak, hit kan man åka många gånger. Det finns något för alla men skulle man ändå inte vara riktigt nöjd så ligger härliga Slottsskogen på gångavstånd, där finns också mycket att se. Sen kan man vandra vidare till kolonilotterna och ta en rundtur där, ljuvliga stugor och mysiga små trädgårdar!  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Yvonne Mon, August 07, 2017 18:33

Trevligt skrivet om en mycket fin trädgårdsanläggning.