Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Wij trädgårdar

TrädgårdsbesökPosted by Linda Skoglund Tue, July 25, 2017 18:02

Blog Image

Så har jag äntligen fått vandrat runt i Wij trädgårdar i utkanten av Ockelbo. Här har Lars Krantz skapat flera olika upplevelserum med hjälp av bla Simon Irwine och Ulf Nordfjäll. Vi hade turen att komma precis när dagens guidning började, det var perfekt, då fick vi överblick över hela anläggningen.
Vi började i Rosträdgården som Simon Irwine har skapat, där finns det i första hand rosor som är härdiga upp till zon 5.


Blog Image

Blog Image

Blog Image
Fortfarande blommade de flesta rosorna och det blev mäktigt med alla vackra rosor med sina bedövande dofter. Vi sov över på trädgårdslogin som är precis bredvid rosträdgården så det var nästan lite underligt att kunna vandra runt hela kvällen alldeles ensamma efter att de andra besökarna gett sig i väg på nya äventyr.
I Örtagården som är tillägnad Carl von Linné firas i år 10 års jubileum. Där fanns flera skyltar med kloka ord sagda av kloka människor.

Blog Image

Blog Image

Blog Image
Skogens trädgård är skapad av Ulf Nordfjäll och består av flera skogsrum som ska symbolisera Ockelbos natur och kultur.Det fanns bla en hed, ett tjärn, en myr och mycket granit, stål och glas. De här rummen har jag bara sett på bilder förut, så det var väldigt roligt att få gå igenom dem på riktigt!


Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image
Nytt för i år var pratbubblor utplacerade lite överallt där Elin Unnes och Göran Greider tolkat växterna, men sedan fanns också barnens trädgård, köksträdgård, pelargon utställning, trädgårdshandel och restaurang samt café. Helt klart värt ett besök, inte minst på grund av maten...mycket god...frukosten med utsikt över Rosträdgården smakade extra gott! I den här trädgården mår man bra.


Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lena G Fri, September 22, 2017 15:07

Roligt att se Linda. Jag var där när de var ganska nystartade och jag kan verkligen se att det utvecklats :) Snygga bilder!