Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Aprilväder

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sun, April 23, 2017 20:24

Blog Image
Var har våren tagit vägen? Det är ju inte snö och stormbyar vi vill ha nu; nej vi vill ha sol och värme!
Har påbörjat ett nytt projekt i vår trädgård. Jag har flyttat hallonbuskarna eftersom vi haft dem på det soligaste och mest odlingsvänliga stället i hela trädgården. I stället ska jag ha möjlighet att så sallad och rödbetor och en massa annat roligt där, problemet var bara att det var fullt med såpnejlika och knölklockor som växte bland hallonen. Inte helt enkelt att få bort, rötterna går långt ner i jorden, minsta lilla bit som blir kvar bildar en ny planta...

Blog Image

Blog Image

Efter att ha rensat så mycket som möjligt täcktes jorden med ett tjockt lager tidningar, på det placerades tre pallkragar som fylldes med ny jord. Runt pallkragarna ligger ett lager täckbark. Ska bli spännande att se hur länge det tar innan de första hallonskotten letar sig igenom alltihop, hoppas att det håller sig den här säsongen i alla fall...
Våra gamla stockar som vi haft nedanför hallonen hade också gjort sitt, så efter en tur till Skog för att hämta sand lade vi ut gamla plattor som vi haft liggandes.


Blog Image
Jag har planterar jordgubbar, flyttat ruccola från förra året (Oj, vilka långa rötter de har!) och grävt ner en självsådd vinbärsbuske som jag har provat att stamma upp. Fortsättning följer...

Älskar att se välklippta häckar och buskar, njuter av Monty Dons Gardeners world på You Tube, ett nytt avsnitt varje vecka. Var tvungen att prova att klippa en av mina stackars små barrbuskar, inte alls så enkelt att få till en bra form.

Blog Image
Det gäller att det är en tät växande buske om man ska kunna forma den, tror man får räkna med att hålla på några år tills det blir som man vill!
Besökte Örebro under helgen, där fanns gott om välklippta häckar, vackert!

Blog Image


Blog Image
Trodde att jag skulle kunna visa en hel massa prunkande vårbilder, men tyvärr var Magnoliorna bara nästan utslagna, sorgset bruna i kanterna på grund av det kalla vädret. En del lökväxter fanns det att titta på, men det blåste kallt och kom snöbyar emellanåt, så det var inte så lockande att vara utomhus.

Blog Image

Blog Image

Har äntligen fått ner luktärtorna i jorden, sådda efter konstens alla regler i sparade toarullar. Läste dagen efter ett reportage om luktärtor där det stod att de inte alls är så kinkiga som man tror. De både tål kyla bra och klarar av att sättas många i samma kruka för att sedan delas. Hm.

Blog Image  • Comments(1)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post85