Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Fullt upp!

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sun, March 26, 2017 19:30

Blog Image
Sol och en hel helg utomhus, vad mer kan man begära?...
Nu börjar vårblommorna titta fram, det händer mycket varje dag.De odlade blåsipporna är så fina och krokusarna blir fler för varje dag. Fortfarande har vi lite tjäle kvar i backen och i min stora blomlåda är granriset fastfruset men är det så här varmt som det varit idag så kan man nog plocka ur det om ett par dagar.

Blog Image
Jag har börjat klippa ner perennerna i en av rabatterna och rensat ur alla döda blad ur lammöronen, genast ser det mycket trevligare ut.Det har varit så kallt på nätterna så jag har inte velat ta bort riset som skyddar de nya små gröna bladen men nu är det dags! Senare ska jag fylla på med kogödsel så att växterna får lite extra energi.
För någon vecka sedan provade jag att fläta med sälg i några av våra armeringsnät. Vi har klättervin som inte har växt så bra, tänkte att det blir både skydd för plantorna och något som grenarna kan suga tag i.

Blog Image

Blog Image
Jag började med ena delen av nätet och drog första pinnen in och ut genom rutorna, nästa pinne drog jag åt motsatt håll, tyckte det blev snyggast...Andra delen av armeringsnätet är smalare och i två delar så där blev det en annan variant. Väldigt kul, man kan hitta på flera olika mönster. Tänk på att inte ha för tjocka pinnar om du provar, då är det väldigt trögt att dra igenom. Pilkvistar är nog ännu bättre, men man tager vad man haver...
Det borde hålla i åtminstone två säsonger, sedan kanske allt är täckt av mitt klättervin i alla fall..


Blog Image

Blog Image

Det är också det som är roligt i trädgården, att allt inte ser likadant ut från år till år. Någon växt har dött och behöver bytas ut, någon annan flyttar man på och gräver ner någon meter längre bort och så har man förändrat det hela. Skillnad vore om man hade en väldigt stor trädgård att skapa i, men en vanlig villaträdgård får inte plats med allt man vill ha, efter några års inköp av nya växter så krävs det lite mer planering...  • Comments(0)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post84