Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

vårkänslor

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sun, February 19, 2017 10:16

Blog Image
Tänk vad det gör mycket för humöret när solen skiner och fåglarna kvittrar! Det känns som om startskottet för trädgårdssäsongen har gått, helt plötsligt får jag bråttom ut och planera kommande projekt, en ruta i växthuset har gått sönder, den ska skruvas ner och renoveras, en del av buskarna och träden ska klippas, fågelmaten ska fyllas på och blommorna ute i förrådet ska planteras om...
Passa på att ta in grenar av Forsythian om du har, på bara några dagar slår det ut fullt med gula små blommor, fina tillsammans med tulpaner.
I går eldade vi första brasan för säsongen, nygrillad korv till lunch smakar alltid bra. Fågelholken som grannen snickrat åt oss sattes upp i ett träd, nu är det bara att vänta på att hyresgästerna ska flytta in.


Blog Image

Julrosorna börjar blomma lite här och där och knopparna på Magnolian sväller dag för dag. Visst kommer det att bli mer snö och kallt innan våren kommer på riktigt, men det är härligt att veta att det är på gång, att vi har en helt ny säsong framför oss.

Blog Image

Blog Image
Pinnarna av Änglatrumpeterna som jag tog in för några veckor sen behöver komma i jorden och majsen som jag sådde (alldeles för tidigt) ska planteras isär och placeras i förrådet där det är lite svalare.
Klarblå himmel ute och plusgrader, får nog bli förmiddagskaffe i solskenet.

Blog Image  • Comments(0)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post83