Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Det nya trädgårdsåret

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sat, January 21, 2017 16:52

Blog Image
De sista amaryllisarna blommar för fullt, vilka praktfulla blommor det är! Ganska otroligt att det kan komma så stora fina blommor ur en lök som ser så trist ut innan den kommer i jorden. Ett väldigt enkelt sätt att odla blommor, bara att gräva ner så sköter naturen resten.
Det gav mersmak när vi hade vår första aktivitet för året; frökvällen på Vuxenskolan. Jag beställde en hel del lökar, det finns ju så mycket att välja på, habegäret sjuder i kroppen. Kul att träffas så här innan odlingssäsongen har börjat på riktigt, det ger inspiration att prata med andra trädgårdsfantaster och byta både fröer och tips med varandra.


Blog Image

Jag hoppas att det kommer lite snö som kan skydda våra växter, det är en märklig vinter. Med tanke på den monstervinter som utlovades av de som spådde vädret i somras ska man väl vara glad, vi har klarat oss utan både extremkylan och snökaoset. Än kan det förstås hinna hända en hel del, men nu märks det i alla fall att ljuset börjar återvända!
När jag cyklade från jobbet i går em behövde jag inte ha lamporna på. Var tvungen att stanna och fota himlen, det var så vackert!

Blog Image

Blog Image
I dag klippte jag ner en del av min övervintrande Änglatrumpet i bitar. De har jag tagit in i värmen och satt i vatten så att de ska rota sig. Moderplantan får stå kvar i förrådet där det är svalare än så länge. Lysröret är på där ute och man kan se att fuchsiorna börjar få små skira skott på grenarna. Än så länge är det liv i min Törnrosas kjortel som jag testar att övervintra, det skulle vara kul om det lyckas, den var så fin i somras...
Tog en rundtur i trädgården,isen på växthusets rutor bildade ett fint mönster.

Blog Image

Blog Image  • Comments(0)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post82