Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Kontraster

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sun, November 06, 2016 15:36

Blog Image
Fågelmaten är upphängd, vi har mat både på framsidan och på baksidan av huset, det är kul att se alla fåglar som kommer. Just nu sitter hackspetten och försöker få loss så många jordnötter som möjligt ur behållaren, annars är det mest talgoxar och blåmesar som gillar att vara här.
Fortfarande så finns det en hel del kvar ute i naturen att äta, men fågelfröna är populära.


Blog Image
De flesta av blommorna har gått i vintervila, men en och annan ros blommar fortfarande och den japanska lyktan lyser upp i mörkret. Den är fin att använda som prydnad både ute och inne, torkar man den inomhus behåller den färgen i flera år.
Jättetåteln och Miskanthusgräset har också varit praktfulla hela hösten, man behöver ha något blickfång de här mörka månaderna.

Blog Image

Blog Image

Vi tog en liten tur till Branäs i norra Värmland i slutet av veckan, på två och en halv timme hade vi förflyttat oss till vintern. Flera decimeter snö och tolv minusgrader. Det var så ovant med allt det vita. Tyvärr lyste inte solen, men det var faktiskt härligt ändå. Det skulle nog vara trist om vi bara hade en årstid, när skulle man då ha tid att läsa trädgårdsböcker och se filmer om trädgårdar på Youtube? Har läst Karin Berglunds senaste trädgårdsbok, finns på biblioteket, trivsam läsning...

Blog Image

Blog Image  • Comments(1)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post80