Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Höstskörd

Årstidens teckenPosted by Linda Skoglund Sun, September 25, 2016 20:05

Blog Image
Har tillbringat större delen av helgen i trädgården, nu är det hög tid att ta tillvara det sista som trädgården erbjuder. Vårt äppelträd Aroma är fullt av välsmakande äpplen, så det har blivit några pajer och kakor. Vindruvorna hann också mogna i tid, tre flaskor saft blev det, mycket god!

Blog Image
Paddan som bor i vår trädgård visade sig en dag när jag hade klippt gräset och kört ett varv med trimmern, han tyckte säkert att det var för mycket oljud, så han gick med raska steg mot dammen och tog ett skutt ner under ytan. Det är flera grodor och paddor som håller till där, men den här är störst och den har dykt upp lite här och där under sommaren när jag har rensat i rabatterna. Nästan så man tror att den gillar att vara social.

Blog Image
Chiliskörden blev inte enorm, men en hel del blev det, alla har inte mognat än. Passande namn på den här; Jamaican Bell.


Blog Image
Det gör så mycket när frosten inte har kommit, en hel del av blommorna blommar fortfarande, Pipörten har blommat hela sommaren, den gillar jag! Törnrosas kjortel har också växt bra, ska prova att övervintra en planta. Alla Fuchsior står krukade inomhus nu, en del har blivit som små träd, klippte ner dem en hel del, blir så trångt i förrådet annars.


Blog Image


Blog Image

Blog Image

Blog Image  • Comments(1)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post79