Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Äppeltider

TrädgårdsbesökPosted by Linda Skoglund Fri, September 02, 2016 21:57

Blog Image
Lördag 10 september är det dags igen för Torpets äppeldag hemma hos Sven och Kicki Levin! Detta är absolut en dag som man bör boka in i kalendern, dels för att få uppleva idyllen ute i Spässerud med dignande plommon och äppelträd, dels för att avnjuta de underbart goda äppelkakorna som Kicki tillbringat de senaste veckorna med att baka...kan varmt rekommendera de med skrädmjöl i...
Öppet mellan 11-15.

Blog Image
Sven, här tillsammans med Lena och Erhard ur styrelsen, tog oss med på en förhandsvisning i trädgården, givetvis ingick provsmakning i turen.

Blog Image

Blog Image
Det är inte bara de äppelträd som redan växer och som har ett antal år på nacken som man kan gå runt och titta på, utan Sven tillverkar en hel massa nya träd också, prydligt inhägnade så att inte rådjur och älg ska beskära dem till oigenkännlighet.

Blog Image

Blog Image


Vill man njuta av blomning på närmare håll en helt vanlig dag ska man ta en tur i vår fina stadspark, den blir bara vackrare för varje år tycker jag!
Så här på sensommaren är det lite si och så med blomningen i min egen trädgård, men här blommar det för fullt!

Blog Image

Blog Image

Blog Image
Nya installationer finns på plats varje år, en sån här krona vill jag också ha! Kanske modell mindre, skulle se konstigt ut med den storleken i en villaträdgård, men i stadsparken passar den perfekt. Rabatten under gör det hela till ett vackert blickfång.

Blog Image

Nu är det skördetider i den egna trädgården, ett enkelt recept på skivade ättiksgurkor kommer här:
1 kg Västeråsgurkor eller skivade slanggurkor
3 dl socker
2 msk salt
8 msk ättiksprit
1 msk dillfrö, 1 msk senapsfrö
Skölj och borsta av gurkorna, skär i tunna skivor.Varv med socker och salt i en skål. Häll över ättikan och rör om.Lägg över en tallrik och låt stå i rumsvärme ca en halvtimme tills gurkorna saftat sig.
Varva gurkor med dill- och senapsfrö i väl rengjord glasburkar. Häll över den lag som bildats. Sätt på lock.

Förvara svalt.Gurkorna är färdiga att avnjutas efter 3-4 veckor.

Blog Image  • Comments(0)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post78