Trädgårdstokar

Trädgårdstokar

Om bloggen

Här bloggar Jössebygdens Trädgårdsförenings styrelsemedlemmar. Vi är ju trädgårdstokar så ämnet kommer att vara allt som berör trädgård, odling och natur. Alla är välkomna att skriva kommentarer och lägg gärna in frågor så ska vi försöka svara på dem - om vi kan.

Insekter och trädgårdsresor

TrädgårdsbesökPosted by Linda Skoglund Sat, July 23, 2016 17:54

Blog ImageI år måste det vara rekordmånga insekter! Kanske är det de senaste dagarna med värme blandat med en hel del regn på försommaren som har fått djurlivet att explodera, jag tycker att det surrar, kryper och flaxar i var och varannan buske.
Rensade lite smått i en rabatt en dag när jag av en slump såg nåt mellan bladen,en alldeles ny trollslända, häftigt! En liten stund senare fick jag springa in efter kameran igen, då kom en sådan fin fjäril och satte sig i dammkanten. Fjärilar har vi jättemånga av i år, väldigt roligt eftersom jag har försökt satsa på växter som ska locka till sig fjärilar och bin.

Blog ImageStyrelsen var på en liten utflykt där vi bland annat fick besöka en privat trädgård där man i huvudsak ägnar sig åt grönsaksodling. Jag blir imponerad av människor som lyckas med purjolök och kål, ett enormt arbete att odla fram men vilken tillfredställelse det måste vara att sedan kunna använda det man skördat.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Under veckan var jag och min äkta hälft på en tur till Västerås där vi besökte den botaniska trädgården. Det var fullt av ungdomar som satt och stod överallt, men det var inte för att beundra blommorna som de var där, utan det visade sig att det var ett utmärkt ställe för Pokemon fantaster...

Blog Image

Blog ImageÄven om man inte är på jakt efter Pokemon så var det ett bra ställe att vara på, många fina växter med Domkyrkan som bakgrund. En promenad ner till hamnen genom den stora stadsparken kan rekommenderas,däremot var palmerna på palm stranden inte så pigga, kanske behöver man byta ut dem till något som klarar det svenska klimatet bättre.

Blog Image

Blog Image

..

  • Comments(0)//tradgardstokar.jossebygden.se/#post76